CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 29, 2010

38 : rough idea bilik pengantin

berejam aku main benda alah ni.
mlm td pun tidor pukul 4.30 pagi. punyela excited ngn bende ni.
internet plak xbrape nk laju. so nk tnggu die bertukar ke 3D hazab la jugak.
sronok main bende ni. sbb boleh verangan2 nk design bilik nanti.
jom kita terjah!!
bilik dh decide warne kelabu.
langsir plak warne plum @ dark purple
set bilik tidur warne hitam.
macam pelik je kan langsir blakang tu?
tapi aku punya nnti xpelik kot. haha sedapkan ati sendiri.
tapi bilik ni mcm besar je. bilik aku kecik. xtau la muat ke x nk letak wardrobe kt ctu.
klu xmuat, aku letak lua bilik je.
cadar nnti warne putih. sape tau bile nk dpt cadar akemi murah ek?aku tgk aritu still mahal. kwn aku kate tnggu Jcard day. tp JJ bukit tinggi ni bila tah Jcard day die.
atas katil kene ade byk bantal kan. so nk naik kn seri cadar putih tu aku gune cushion dark purple.
pastu nanti tabur2 la kelopak2 bunga.
dlm mydeco ni xde la plak petals.haha
tapi byk je accesorries lain cm candle sume tu klu korang nk deco deco deco.
aku malas.
side tables tu mmg aku nk dua nnti. tp dlm set katil tu ade satu je.kene la tmbah cket duit.
table lamp pun nk cr yg simple2 je. mybe nk yg corak damask.hitam.
pastu ade la vase kecik berbunga. mcm dlm gmbar tu.
tu vase oi klu korang xtau.haha.cm kotak kn?
ni plak belah tingkap.
kire belah kiri gmbar atas tu td.
langsir tu bukan cmtu. aku nk kiri kanan ikat tepi n ade transparent white curtain.
n hujung corner tu plak letak dressing table. rase mcm kosong sgt plak. so aku tmbah la stand lamp.
oh ade iklan kedai lampu avalon smpi kt umah stand lamp corak damask RM 59 je. nk g tgk la mlm ni.


gambar ni plak pandangan klu bukan pintu bilik nanti. gmbar kartun je sbb aku malas nk tngu die jd 3D.lambat sgtttt


kita beralih ke gambar seterusnya.
ni pandangan dr dressing table.
kononnye wardrobe yg nk beli nnti nk mintak 4 pintu. dlm pic ni yg jenis slide. aku punye nnti xtau cmane.



gmbar last ni plak bahagian dinding kt kaki katil. pun aku malas tnggu die transform jd 3d.

aku malas menunggu lame2.xpasal aku yg transform jd hijau kang.

plan nk letak frame cmtu. tp yg ade kt mydeco ni besar tu je. nmpak pelik je jadinye kn?

ade idea lain x nk letak ape kt dinding tu n ape lg ek nk tmbah kt bilik ni eh?

dah mcm motel je aku tgk.hahahaha.

leh main bnde ni kat

http://mydeco.com/


12 nota kecil:

amElyn

yang, this is my dream deco for the bilik pengantin!!
hahahh.simply nice kan?? i just main 3 colour macam tu..so memang sebijik macam apa yang i bayangkan! hohoo.
good job! mesti tak besar budget kan kan??? =)

miss nona

heheh!sekapal la kite ek amelyn?
budget i xbesar pun..bajet rendah je.
selagi leh jimat,nk jimat. yang, nnti dh siap bilik u share lah ek

Nora a.k.a Aira

waaah nice la ~ moga bilik u menjadi kenyataan ogej..memg rajinla hehe :)

miss nona

nora,xtaula jadi kenyataan ke x..hehe tkut xmnjadi je.haha

amElyn

orait dear!!
i pun budget tak besar.. =)
hehe.selagi boleh nak save sana sini...

Nora a.k.a Aira

boleh punya jadi kenyataan =) chayok2!!

miss nona

jom amelyn realisasikan impian kita!wahaha

nora,klu xjadi pun buat2 cm jadi je.haha

Lala

waa..bestnyer dpt design sndri macam ni!

mysarah

dear u suke bunga tak? boleh tambah pasu with bunga kot. tapi bunga yang takde bunga la *aikk* hehehe

miss nona

lala- watla.eh ai ni ckp je tp xbg link eh.haha

mysarah- suke. igt nk letak kt sidetables tu nnti
bunga yg xde bunga?heee aikk?

fati

kamu!
boleh share link utk deco ni?

miss nona

fati- i dh update kt entry ni ek

Post a Comment