CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 26, 2010

35 : nyonya chandelier dan famista

berkat bace blog b2b ni,mcm2 info leh dpt tau.

aritu aku ade bace entry aty,cite pasal lampu.

bestnye aty ni suke jln2 survey n amek gmba kongsi kt blog.suke!


pstu ade bace plak komen sya beli chandelier kt mudah.com n siap bg link.

aku pun tryla.

eh ade plak yg berkenan.


trus email org tu. tp ade krisis gk mase berbalas2 email die ni.

sbb die ni kurang mesra cket n ayt die cm ade makan dalam gkla.

pastu siap aku ngn die sound mensound masing2.

n aku cancel beli.



sebnrnye aku beli jugak.

aku pakai email Mr Y plak.

so die xtau tu org yg same.hahaha.

yela,cm berbaloi2 je beli lampu kt die.murah.

so xnkla terlepas peluang.heee


tu pun mase nk amek tu krisis gk.

kene byk bersabar gk deal ngn die ni.

bygkan, ade ke dlm kol 3 die gtau suro amek lampu tu aritu jugak;

dtg sekarang die tnggu.

ko gile ke ape...


alasan die nest week xde kereta.

seb bek time tu aku mmg nk g kl. so otw tu singgah jela.

tp cm kelam kabut jgkla.


smapi2 kt subang tu, die main tukar2 tempat plak dahhhh

kejap sane kejap sini.

alasan= saya mahu makn wo.lapa...u dtg cnilah


hahaha. suka hati ko jek ek nyonya.

sbb aku dh byr deposit, ikutkn jela.

kang die lari ngn deposit aku,rugi je.

3o ringgit pun duit gak.


kesudahannya jumpe kt tepi jalan tepi carrefour subang.

tp by the time ak tgk lampu tu,trus lupe perangai2 die.

tgk live lg lawa. compare dgn pic die tnjuk tu.

so dgn harga chandelier RM 195 tu berbaloi la aku rase.

hee...xsaba nk psang dlm bilik nanti.



td dh g survey set katil kt famista.

berbaloi btul klu nk compare ngn kedai lain. n akk2 tu pun layan baikk je.

kt famista ni leh la aku nk mix n match sesuka ati.

cth;


nk katil set A tp wardrobe set B n nak dressing table set C

best kan?

n mcm biase, beli kt famista percuma tilam.


gmba ni bkncm aku punye. yg ni klu xsilap rm 4000 ke 3000 kot trmasuk tilam.

suke gk yg ni. tp aku amek yg lebih murah.

nnti la ade reseki lebih bile ade umah sendri lehla beli yg mahai2.

rasenye nk beli dh ni.lg cpt setel lg sng.


pastu leh la main conteng2 bilik

sambil verangan2


"deco bersama nona"




8 nota kecil:

NahWaL

bes dah leh hias2 bilik. katil perantin i pon dah masok bilik perantin (sementara) haha. so now leh kemas2 dan focus on deco. tak sabar la!!!

@ty_farEd

u dah beli lampu tu....??yang beli secare on9 tukan... yeah..sangat murah kan berbanding kat kedai.... oowwhh..i dah kol..tapi.. tak sempat lagi nak jumpe tu tengok barang tu.... ok tak barang die..?? u beli yang macamane..??

hahaha..i pon beLi kat famista jugak tau... asalnye nak beli macam dalam picture u tu lar... rm4k... free tiLm n bantal.. but last minit..u tukat beli murah cikit..huhu..still percume tilam n bantal.. dah samapai pon rumah i.. tapi tak share lagi.. tiLam die sangat empuk ok...!! huhu

rose

cantik la katil 2..tapi kalau sy pn x beli set 2..lari bajet nnt..hehe..tp mesti katil yg u beli sama cantik gk ngn gmbr 2..kn2? =)

miss nona

nahwal- huh lagi xsaba tgk bilik nawal yg ade tiang2 tu. haha trigt dulu my fren asked. ko nk wtpe tiang? tarian tiang?

aty- aah dh beli aty.die kate lampu tu tnggal 2 unit je.so i trus cpt2 deal.
i xtgk pun dulu brg tu aty. beli je trus. beli la aty...kt kedai dh tgk,mahal....cpt2!hehe
n brg die mmg elok je. i beli yg cmni
http://www.mudah.my/Elegant+Designs+Chandelier+Lighting+1810+RM+195+0-6442157.htm


rose- cntik kn.tp duit pun cntik...mcm u jgk,nnti lari bajet.
heee xtau lg nk warne hitam or putih la rose. amek yg simple je...hehe

mysarah

blog b2bs memang best! memang banyak info yang boleh dapat.

i bukak link u tadi tu. anyway dia jual usable item kan? but its ok jer kalo barang still in good condition :)

miss nona

mysarah- x..yg ni new item.
sbb die nk clear kan kilang uncle die.
i punye lampu pun still dlm kotak n berbalut2 lg..hehe!

gadis jumaat

hepppp miss nona yg pergi jumpe nyonya!

sorry i baru nak komen! haha mmg stress nak deal ngan nyonya tu, bliau agak mendesak sket, ataupun sbb communication skills dia sakss. takpe, janji dapat lampu murah kann :P dia ni dari bulan 11 tawun lepas kate nak clear kan items, tapi tak abis2 gak hahaha.

i believe it's marketing :D again, takpe, asalkan kite dapat a fairly good deal kannn.

semoga sukses mendeco bersama nona! :D

miss nona

hahaha sha yeke?cek tertipu sudah ai!
tula xpela asalkan dpt hrge murah. siyes stress wo deal ngn die. tuyg smpai gado ngn die pastu sbb nk jgk lampu tu terpakse menyamar.hahah!

thanks tau sha!

Post a Comment