CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 12, 2010

29 : beberapa perkara

last week dh settle beli yassin n tasbih utk bg kt tetamu masa mlm nikah.
n dh siap beli bag utk masukkn dua bnde tu.
warne putih.


sbb kononnya mlm tu tema putih suci mrni.
sure nnti ak mmg jd main attractionla
sbb semua dh putih,aku je tamtam. kire mnyerlah la ak nnti.haha

bag utk bg makcik2 marhaban pagi sebelum sanding tu pun dh beli. pink. aritu kwn aku ade ckp,

"ko ni tunang pink, kawen pink. xvariety langsng"


sentap aku. tp kawen bkn pink ok!
remind u its pink belacan!
ade jgkla tempias pink nya. haha.yela yela.


hmm.
ikut ati aku, nak je wrne lain.
serius aku nk baju kawen aku wrne putih. tp serius jgk aku rase insecure nk pakai.

sbb bg aku klu aku pakai wrne putih, wrne tu xnaik ngn aku.
n wat aku jd kusam plus lebih gelap.
sbb aku mmg dh xberapa cerah. so aku xnakla cmtu.

wrne2 lain pun aku ade gk pk tp still, aku takut xkene ngn kulit aku.
purple, aku suke tp belah Mr Y dh amek.
peach, dulu akk dia dh guna.
warne2 lain pun aku rase xcntik ngn aku.
so, cara selamat. amek je pink belacan.
biala aku nk guna pink smpai bile pun. yang pentingggg aku nmpak CANTIK.
n xkelabu asap.
orang xrase cntik pun tp biala aku yakin diri skit ari tu n perasan cntik.
bia.bia. bia
bia aku rase aku cantik.


sbb aku ni klu dh rase bnde tu xcntik,aku akan tnye org 56 kali.

'elok ke?' 'cntik ke?'.

sure ko xnak aku tanye bnde tu je sepanjang majlis aku kn? hehe.
ok dh tutup crite pasal warne.


*********

skang aku nk ckp pasal kegeraman dan keterkilanan aku.
aritu ak dh plan2 nk wt kad kawen sekali ngn Mr Y sbb boleh jimat n kitorang dh dpt pujuk pmpuan kedai tu bg kitorang
1000 wrne lain n lg 1000 wrne lain wthout extra charge.


die siap bg hrge murah lg sbb consider kitorang amek 2000 keping.
mmg dh jimat byk kt ctu sbb kad byr kongsi.
kongsi plak 3 org. so ko kirela bape byk dpt jimat.


tup2 belah bakal isteri abg aku pun nk kad sekali. so xkan nk letak jugak dlm kad? n majlis dorg sebulan sebelum majlis ak 2 nov tu nnti. xlogik kan.



xkan ktorang nk kene edar kad sebulan awal?
tp nk wt cmane. dh name pun wedding aku ni nnti bkn wedding aku sorg. everything aku kene pndai2 beralah.

nk sedapkan ati semua pihak, mak aku kate xpela sume masing2 wt sndri je.
mksudnya aku xjd wat kad ngn Mr Y.
fine.

sebelm ni aku dh kene beralah pasal warne.
then now kene beralah hal kad.
ak bkn berkira. tp korg fhm kn.
belah perempuan sane(bakal sil aku) dh wt belah die ikut kehendak die taste die mmg majlis dia sorang.
tp belah aku, aku kene limited kn kehendak aku n segala impian impian yg akhirnya ke laut sbb ssh nk implement sbb dua pengntin.


mknenye aku mmg xdptla sesuka hati ikut firasat hati taste kesukaan diri sendiri utk wedding sendiri.
fine.
fine.
fine.
im fine thank you.



so Mr Y pn wtla kad sndri. kitorng pg kontena klang. saje usha2 dulu.
tgk hrge ok, kad pn ok.
booked
deposit paid.
settle.
so sekarang beberapa bnde dh settle.
hujung mnggu ni nk finalize design kad belah aku.

6 nota kecil:

@ty_farEd

Alololo..cian die... tak per... beralah bukan bererti kaLah... :) jang risau... u tetap akan cantik mase wedding u nanti k... :)

Nora a.k.a Aira

sabar ek :) betul kata @ty. beralah bukan bereti kalah.. insya Allah nanti u tetap nampak cantek masa wedding tu k =)

maslina

bila nak kahwin banyak hati kene jaga jadi awak sabar yeA. moga sume berjalan lancar.

miss nona

aty- huhuk..tula xpela..mngalah jela..asalkan kawen...hehe

nora- thanks nora!heeee

maslina- thnks mas...=)

Nora Anne Burn

heheh..sabar babe..biase la tu kan..sometimes kene beralah..xpe..janji u all nanti selamat disatukan..

miss nona

thanks nora.. i pun pk cmtu. janji aku kawennn.
haha

Post a Comment