CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, October 8, 2010

45 : baju nikah

hai semua.
hari ini saya nak bercerita pasal baju nikah saya.
saya belum ada lagi baju nikah. mengkagumkan bukan?
lihatlah wedding ticker saya. tnggal lagi sebulan 2 minggu sahaja. yakni lagi 7 minggu lebih kurang.

tetapi saya masih belum ada baju nikah.






kain nikah dh ade. masa bertunang jd hantaran.
tapi bile nk buat, rase mcm xberkenan plak kt kain tu. nk beli kain lain mcm membazir.

mase bertunang dulu, buat baju kurung moden. n time tu mmg aku xsuke baju aku. gile gemok memakainya.
klu dulu2 time berar 50 kg pakai kurung moden org pun puji lawa. now,org tgkpun sure ckp apesal ketat sgt baju. dhla germoks.haha.



maka aku mencari solution.
raya haritu ade beli kaftan siap. n lawa! siap mak aku pun tanye. knp xpakai cmni time nikah?
wahhh cm tau2 je sebenarnye mmg tu yg ade dlm kepala otak aku.

nk pakai kaftan n pakai shawl kosong putih. belakang letak veil kat sanggul. heh faham x?


tibe2 tht ady ckp dh sold out. huwaaa... aku la ni, lmbt sgt confirm order. die dh jual kt org lain.
sgt bz dgn sekolah. ape2 pun xsempat buat.


inilah kaftan yang saya mahu.
aku dh bayang2 dah betapa mcm fairy aku memakainya. haha. bayangan tak mungkin same dgn kenyataan kan. nama pun angan2 beb.
tht kaftan lady gtau aku ade kafatn baru masuk, putih pun ade. tp aku kurang berkenan. kureng cketla design die.
xleh tanding yg kt atas ni.
rupenya ade lg satu design baru yang masuk.
jatuh cinta kali kedua bila tgk. ah sudah. mata dah rambang.
kene pilih betul. lmbt beli,habes.
amacam?cantik x?
ribbon tu boleh bukak klu xnk pakai. tp aku membayangkan, baju ni akan jadi jubahla kan bila pakai.
cantik ke xcantik ek?
baju ni aku suke tang leher n tgn die.


skarang dh xtau nk mane satu.
kalau yg pic no.1 tu dh xde, aku amek je kot yg 2nd ni.

tapi kalau due2 ade?mana satu nk pilih ni......


opinion please!



p/s : maaf blog mmg xberupdate. nk lompat g blog2 pun xde mase. ni pun menaip dlm keadaan demam. kasihan kan aku?
to nawal n aty, selamat pengantin baru. aduh lmbtnye aku wish. dh basi ke ek ucapan aku ni?

7 nota kecil:

NahWaL

mek aku baru je jumpe macam ni semalam kat angsana jb. ko dok mana? sana berlambak. kedai nama raudhah masyaAllah tantek2 semua.

miss nona

gue dok klang mek.
jauh bebenor nk g jb. kt sacc ade x?

NahWaL

ada kot. cube tengok qamilla or butik citra. or butik cantik. lagi satu dekat jedan mesti ada gak. or ada satu kedai macam ni gak kat pkns, dekat sebelah tabung haji (ke bank muamalat) ngadap tasik.

miss nona

T_T tangisan terharu.


thanks nahwal! arini aku try usha kt tmpt2 hang ckp ni

NahWaL

haha ok good luck!!

ElyaElmo

miss nona..elya pun yeringin nak buat style kaftan ni..
tp mister fiance tak berkenan...die kata mcm baju tdo!!!
ade kee kan?? xpatot btol! alih2 rasanye for nikah outfit ,elya buat bj kurung moden je kot :(

what do u think, if buat ala ala dress..cantik jugak tau!! :)

miss nona

elya! buatla ala-ala dress!!! u kuwush...sure cntikla!

Post a Comment