CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 14, 2010

saya dah kahwin

hai korang. gile lame xupdate blog ni kan?dah kawen pun senyap je.
ni sume gare2 laptop aku rosak. klu xrosak, aku rase mlm nikah tu aku dh upload gmbau kot.


ape bnde nk update dulu pun aku blur. dh lebih 2 minggu dh pun majlis. hahaha. mane kau xblur.
xde feeling pengantin baru dh... inai pun mati segan idup xmahu kt jari ni.

aku update pasal majlis nikah dulu la ek.
thanks to acaii sbb dh upload pic nikah n thnks jgk sume yg sudi singgah blog ni lepas bace blog acaii. sorry la korg dtg blog ni xupdate2.



baju nikah


baju nikah ni klu korang nk tau, byk gk crite disebalik. dulu mase tunang, ade hntaran kain utk wat baju nikah. tup2 aku cancel gune kain tu. alasan : nk pakai kaftan.

Mr. Y tanye : kain tu nnti nk watpe??
aku jawab : buat baju time aqiqah anak.

hahaha. nampakla mcm xmembazir kan?

mase raye, aku ade beli kaftan. n trus decide nk gune style kaftan yg same jugak time nikah. tp aku kan suke delay wat keje. asek lupe je nk masukkan duit kt girl tu.

time aku nk masukkan duit, baju tu dh xde stok. amek kau. menggelabah trus.

so aku pgla nagoya beli kain chiffon n lining nk tempah. upah tempah, nyonya tu kate rm 160. so aku rase ok la kot.

mase beli, kain chiffon putih susah gile nk cari. warne cm tah ape. ade yg kuning sgt. ade yg putih sgt.

last2 aku rembat chiffon putih yg mcm kain baju sekolah. balik umah, aku benci tgk kain tu.
n aku dpt rase baju tu sure buruk nanti. ditambah plak mak aku ckp kain tu mmg xlawa.

so there you go kain. i put u dalam kotak trus. dokla ko kt ctu. ni pun kain tu still xkuar dr dlm kotak lg.
tp kain lining die mak aku dh ptong buat scallop.
see. mane ade membazir.haha

aku terus contact girl yg jual kaftan tu begging dia cr kan stok kaftan aku nk tu. time tu aku dh redha klu xde. n aku ade gak pg cr kaftan lain. tp nan ado.

mybe mmg rezeki aku nk berkaftan time nikah. alhamdulillah ade stok. bayar trus.
baju nikah aku RM 260 je tau.

lepas dpt baju tu, aku tambah plak beads kt leher sbb aku rase kosong sgt kt ctu. sbb aku mmg xnak pakai rantai. n tudung plak lilit singkat. so xnakla kosong sgt tang tu.

manik tu senang je. beli n jahit susun2. xpayah design2. n xsempat pun kalau nk design bagai. aku jahit kurang dr seminggu nak nikah.

ni ade close up pic kaftan. pic from acaii.nampak x manik kt leher tu cm senget cket. sbb ade manik sesat lain size. so garisan pun xbole nak selari.
manik kt tgh tu mmg ade mase beli.



full view of kaftan


veil nikah


ade yg tanye, kt mane tempah veil ni kan. jawapannye, xtempah. membuat sendiri men agak2 je.heheh

ok, pasal veil pun ade gk crite. sbb 1st2 aku nk pakai veil panjang. dh beli dh material siap ngn border lace lagi.

pastu aku rase xsesuai la pakai veil panjang ngn kaftan.
beli la chiffon nk buat veil.
beli kt jakel. 1m RM 5.
aku beli 1 m je. akk jakel tu siap pelik nk buat ape kain 1m.

aku cakap ntah, mak saya yg suruh beli.

sebenarnye aku takut2 gak nk buat veil ni. tp yakin kan je diri. tibai jela. aku ade tanye koleksi vispera nk tempah. tp xbole sb aku tanye, lg seminggu nk nikah.hahaha mmg la xboleh kan.


veil ni mmg kosong je.
atas tu aku letak cm kerawang2 tu. beli kt kedai bunga RM 15 kalau xsilap.

veil tu aku potong bntuk yg aku nak. agak2 pendek atas bahu n agak2 besar mane sanggul aku nnti so veil tu harap2 elok2 je tergantung nampak dr belakang.



anta jahit tepi supaya nmpak beralun2 : RM 10

so veil aku ni kos RM 30.


veil dr pandangan atas.


next entry aku update pasal pelamin nikah n lain2 plak ek.
bye.

28 nota kecil:

ElyaElmo

dear cantik laaa nmpakk!!!dengan pelmain neye...kaler sgt naikkk!!

miss nona

thanks elya!!

nisa fazil

msti u dh bli lappy kaler pink kn?? hohoho..

miss nona

x. i xnak same ngn u.

Nora Anne Burn

babe...inner kaftan tu die provide skali ke..?? jarang x..??

0sh!Nz d' sen0r!ta

cantik dan meletops. walau pun simple. tak yah pening-pening fikir. ehehehe.

miss nona

nora, inner tu i beli sndri. beli yg biase2 tu je..
disebabkan ianya berwarne putih, jarang gak. tp tang lengan jela nampak. kt baju xnmpak dh sbb kaftan ni siap lining except for the sleeve part.-----------------------------

rose

cantik!!suke2..simple n sweet..admire veil u 2..cantik..=)

miss nona

osh- hehe thanks dear!

Nora Anne Burn

beli katne...?? i punye jarang gile..leh nmpak panties...;p

miss nona

rose - thanks!hehe seb bek veil tu turn out ok. klu x, i mmg xpakai veil mase nikah.

nora- beli online. hehe kaftan u off white gk ek.
mine, klu x pakai pantycoat mybe leh nmpak gk klu mate betul2 tajam. so i pakai pantycoat. heee

Nora Anne Burn

babe..bg link..hehe..i kaftan pun same la kaler off white jgk..siyes even i dah wat inner from satin..still leh nmpk gak..satin tu pun cm jarang jgk rupenye..mmg i kene pkai blapis2 la ngan pantycoat...;p

miss nona

hahah.ok2.
meh cni ur email@fb.

i pm

Nora Anne Burn

i bg address fb la sng eh..
http://www.facebook.com/#!/AureliaZara..ni link nye...;p

Anonymous

cantik..boleh tau beli kaftan tu katne..?tq

iedayah

sweet2..=)

K.I.N.A

congrateee!..hehe..suke tengok..upload la byk2 lagiii..;)

pearl jade

nonaaaaaaaaa
selamat kahwin..hehe
gorjusss....huhu

masmOna

congrats dear! cantik amat kamu! suka =)

Acaii Jawe

Nona, dah update full entry majlis kahwin :)

miss nona

anon - i beli online je.hehe cr kt fb lovaboutique kaftan

miss nona

iedayah- thanks dearie

kina - tunggu ye....hehe

jade syg - maceh jade...

masmona - hehe!malu i..thnks!

acaii - thanks cai! pagi2 bkk fb tgk ade status 'wedding byk lantern'. dlm hati ckp mcm aku je.

Nur Iman

admiire ur veill.suka sgt..ada tutorial ttg buat veil tu?..

miss nona

nur iman- xdela tutorial la dear...huhu.. tp buat die sng je.. nnti klu ade masa i buat tnjuk ek

YanaMIB

hye, ur fren yg intro ur blog to me..saja singgah nk tgk cara yu pakai tdg time nikah..hehe =)

Shu Shinju

lawanya dia....

mi$$ Wh@teveR

Mcm nk tiru gaya tudung miss nona masa nikah nnti. Btw love ur veil, i blm cari veil lg. Huaaa

mi$$ Wh@teveR

Mm mcm nk tiru gaya tudung miss nona masa nikah nnti. Simple n sweet. Btw love ur veil. I blm cari veil lg, huaaaa

Post a Comment