CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 16, 2010

pelamin nikah & MUA

pelamin nikah


mcm dlm entry yang aku ade tulis sebelum ni, pelamin nikah adalah DIY. pallete yang aku jadikan sebagai pentas tu aku rase dh tersedia 5 bulan sebelum majlis.

sebenarnya xbyk pun kerja nk buat pelamin ni. bile dh ade pentas kecik tu, automatically sng je nk hias. aku just beli kain lapik pentas tu, beli pasu bunga kiri kanan, beli daun2 hias depan pentas, beli kain langsir yg dijadikan backdrop pelamin n aku gantung2 bola2 rumput tu kt siling.


pelamin nikah


bola2 tu sebenarnya aku plan nk ikat kt langsir tu. tapi tbe2 dpt idea last minit nk gantung2 plak.
adik2 aku ckp bola gantung2 tu dh mcm planet2. diorang siap namekan marikh, pluto, bumi.

aku saje je pilih nk buat pelamin kt area tu sbb aku nk sng jadikan tingkap2 tu backdrop. so lepas kenduri still boleh guna lagi langsir tu. sampai sekarang pun klu korang nk tau setting pelamin nikah ni still xubah2 lg. cmtu jgk.. sbb kawasan tingkap tu mmg xgune sgt.


langsir tu hasil jahitan mak aku yg mana mengambil masa yg sgt lama dan penat gile nk jahit sbb kain tu licin yg amat. pastu plak nk sambungkan ngn kain jersey yang lembik tu. n bidang dia plak xsame.

kalau guna batang langsir yg ade dua rail tu sng cket.


time tu aku nk nanges tp cik pengapit xbg nanges



depan pentas tu aku cucuk daun2 je. kotak putih yg tempat mencucuk daun2 tu pun sebenarnya DIY. by mak aku.

kayu tu kayu kerusi sekolah yg dh patah2. mak aku pakukan jadi cmtu. then aku cat warne putih. klu tgk dkt2 korang boleh nampak ade rupa kerusi sekolah cket.hehe




MUA


mase tunang dulu, aku mmg dh decide nk gunekan the same MUA bile aku kahwin; Munie Ahmad.masa nikah, hampir2 terjadi tragedi jugak.
selalunye sehari sebelum dtg mekap, kak munie akn sms nk reconfirm.
mlm tu kak munie xde sms ape. aku plak bru trigt time pukul 12mlm. xkan nk ganggu org mlm2 buta.

so aku decide kol pagi besok tu.
dlm kol 11 lbih aku kol. xangkat. aku dh takut gile. takut kak munie lupa. sbb lepas aku byr deposit aku trus senyap xcntact2 die dah.

pukul 1 lbih rasenye kak munie kol balik die ckp die tgh mekap pengntin td. xdpt angkt kol. so aku ckpla nk dtg kol bape...

kak munie jwb...awak lepas mghrib kan....

huhahaha..aku dh menggelabah. aku nikah pas asar. sbnrnye dulu aku plan lepas maghrib. tp astu tukar pas asar. n aku bole plak lupe infom kak munie pertukaran tu.

seb bek kau. die free pas asar. still leh dtg.

pastu kak munie sms gtau jem. n klu die xsmpai kol 3.50, trus siap2 pakai baju.

kak munie sms lagi. rupenye jem kecik je. dh ok..so sempat sampai.

hahaha.
time tu ko xtau aku dh terloncat2 dh takut. siap pk sape nk mekap aku ni.

kol 4 kak munie smpai. trus mekap ngn aku yg dh siap pakai baju nikah. die mekap relax je..xde pun cm gelabah2 nk cpt ke ape. automatik aku pun xgelabah. tp dlm hati takut2 ayam jugak nk nikah.

mase mekap nikah, kak munie tnye nk mekap cmane. tu yg best die ni. sbb die dgt pndapat kite. aku ckp nk arabic style. haha amek kau, arab wannabe.

so mekap emphasize kt mata. n mmg patot pun wt cmtu sbb mata aku sepet n kak munie ckp mekap kan aku kene jugak wt mata tu smokey eyes. bru menyerlah.




overall, aku mmg puas ati mekap time nikah. xde ape cacat celanya. thanks to munie ahmad.
klu sape2 yang berminat boleh contact kak munie tru fb. "Munie Ahmad"

11 nota kecil:

mizz sue

pelamin tu nampak segar!! su suka

miss nona

thanks sue..=)

sk

cantik pelamin!! congrats ye nona.. :D

sy pon dulu nak amik munie, tp dia dh fully booked. kempunan sampai ke hari ni.. huhu

farahfatihah

sweet nya kamu!!!

miss nona

sk - thanks dear. hee xpe mesti mua yg sk amek skang ni pun best jgk kn?

farahfatihah - hee thnks farah.

Ciksue

awak,cantik pelamin nikah tu...suka..hehe
harap2 kita berjaya jugak la nanti nak diy pelamin
nak tanya,kain untuk lapik stage pkai kain satin ker?

just azura!

cantiknya pelamin nikah awak! sangat sweet and kretif...:)

miss nona

ciksue- thanks.. sy pakai kain jersey.=)

azura- thanks awak!!

Reen Tart Nenas

make up cantik dan nampak smooth :) congrats to u. pelamin nikah cantik hoke.

miss nona

reen! thnx! awak punye wedding pun cntik. suke tgk pic2 outdoor tu.

syuhaidah

hi...sy silent reader...awk pnye pelamin nikah sgt cntk...really..nmpak fresh je..sy harap nnt mini pelamin tunang sy akn jd secntk awk..hehe

Post a Comment