CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, November 4, 2010

53 : dan saya insaf.

kali ni crite tiada bergambar.
dan bukan update wedding day.


dulu masa aku belum ada blog ni, aku pernah ckp ngn diri sendiri, xnak bace b2b blog smpaila aku kawen. walaupun sbenarnya aku seronok bace.
bukan ape, aku tkut bile aku tgk mcm2, mulela aku nk jugak.
aku dhla sng terpengaruh. sangat senang.

bile aku tgk bende tu cantik, bende tu tgh IN, aku pun nak gak. tp bkn sbb nak sbb nk menunjuk ke hape. sbb bende tu mmg cntik n sure aku akan gembira tersengih2 bile aku dpt adekan utk wedding aku.

samela mcm rase satisfied dpt beli kasut diimpikan n pakai time raya. bile kt lua pintu, berderettt kasut sedare mare mak pak pak anjang pak ki mak tok nenek sepapat kt bawah tangga.. n kasut ko lah yang berjaya mencuri perhatian. kan best tu. vangge u!!


tapi kdg2 hati ni terusik juwe.

"lawanya....nak jugak mcm die." "uish!cantik!nk jugak mcm yg tu."
akan tetapi pepatah melayu ade berkata. ukurlah baju dibadan sendiri. kalau berat dh 65, nk ukur baju mcm lisa surihani, mmgla ko jugak yg merana.

sedih tu sedih. bile xdapat ape kite nak. xsedih ke? kite tgk....je org tu punye wedding mcm2 ade. tp kite xmampu,so dokla diam2.

padahal xde ape pun nk sedih. sepatutnya rase gembira kan. jejaka paling dihajati selama 12 tahun jadi suami yg sah.
dpt bina family sendiri.
dpt punyai zuriat sendri. ape punye bahasala "dapat punyai".fail la ko nona!
n plg bahagia dpt hidup bersama jejaka idaman.

hal kawen tu, yakni majlis adalah perkara kedua. yg utama, ikatan tu. ewahhhh.pandai die ni ckp kan?
betul ape. aku tgh memujuk hati + muhasabah diri ni wey.

ha! samela mcm org kate, xkisah isteri tu cmane. yg penting baik hati, bla bla bla. kalau cntik tu, dikire bonus.

so samela. kite ckp camnila. tukar cket.

xkesahla wedding tu cmane. xdpt chenta wedding pun xpe(pujuk hati) asalkan majlis tu berjalan lancar dan diredhai. kalau dpt chenta wedding kire bonus.

ok x pepatah aku?

jadi, aku disini akan bersyukur dgn ape yg ade, yg termampu dpt diadakan pada hari pernikahan dan majlis persandingan aku dan Mr. Y nanti. aku just berharap hubungan aku dan dia kekal sampai syurga dan diredhaiNYA.

ape guna bahagia sehari, tapi perjalanan dihadapannya sukar. betul tak?

walaubagaimana pun,saya akui bahawa saya jeles pada awak2 sekalian yg majlis best2!heee.

mode: tak sabar nak kawen! nk hidup same2 awak, Y!

2 nota kecil:

nisa fazil

betul tu nons...x sume yg kite nak dapat. asalkn berjalan lancar ok la tu...

btw nk inform u makcik tailor tu x wat lagi baju ai. kalau x siap b4 raye ni memang nk kene maki je la

miss nona

pehalll die xjahit baju ko?isy mesti ko rase mrh kan?

Post a Comment