CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 2, 2010

52 : merealisasikan mini pelamin buatan tangan

ahad lepas pg romantika kt plaza alam sentral. nk beli bunga untuk hantaran n mini pelamin.
xlame pun kt kedai tu.
pilih2, masuk troli.


mule2 ingat nak gubah sendri bunga kiri kanan mini pelamin.
tgk cth yg ade kt kedai.

pasu harge RM 19.
bunga tangkai panjang plg murah RM 3
aku n Mr. Y gigih kire ade brapa kuntum bunga digunakan kt pasu tu.

adela dlm lebih kurang 40-50 kuntum. amek plg minimumla,40 kuntum
40xRM 3 = RM 120.
+ pasu RM 9 = RM 129.

kalau siap gubah, RM 138. beza RM 9 je. nk beli gabus lg.
n yg paling penting, di saat 25 hari lagi ni, xpayah la mengada2 sume bnde aku nk wat sendiri. jgn nages je kang tgk bunga tu bukan bulat. jadi lonjong.
paling haru kalau due2 gubahan tu xsame besar. lagila!!

so kitorang decide suro je nyonya tu gubahkan. just ckp nk wrne sume putih. die ckp mlm baru siap. tp kol 5 die dh kol,suro amek bunga. time tu kitorang dh kt klang. trus pg shah alam balik amek bunga.


so inilah die bunga yang akn letak kt kiri kanan mini pelamin tu.








yang ni plak daun2 yang akan diletak kt bahagian depan pentas mini tersebut. aku pilih jenis daun cmni sbb takut sarat byk sgt bunga-bunga.

bende ni pun comel je. tukang cocok nnti mak aku.
mak aku mmg dah dtugaskan wat mini pelamin tu. dari jahit langsir, sampai la memaku pentas tu.

ai ni kire designer la.



yang ni plak bola-bola berdaun.
sebijik RM 4.
aku beli 4 bijik. still xdecide sama ade nk gantung or letak je as decoration kt tepi pasu nnti.


tema nikah nnti hijau putih. angan2 kt kepala otak ni konon nk wat ala taman. xdpt garden wedding, pelamin mini so called garden pun jadila.

aku ade nmpak pagar putih yg selalu letak kt taman tu kt romantika. RM 29 satu. rase mcm nk beli. baru ade effect taman kn. tapi rase mcm byk lg bende lain yg penting aku nk labur duit, so aku KIV dulu.


pssst. sape tau mane nk beli karpet ela yg mcm org gune kt surau2 tu?aku nk wat lapik pentas. konon rumput la 2.

sape tau ek? selain nilai plis. sbb nilai sgt jauh n cm xberbaloi klu aku pg semata2 nk cr bende tu.




7 nota kecil:

::Destinasi nurfadhilah ::

bola2 dedaun tu beli kta mne yer?
nak beranagn buat mini pelamin gak lah.
lebih bermakna rasenye pengantin n family yg wt kan..

Sya Sakura

i think green + white is a very nice combo.. mesti suci murni je nanti pelamin awk.. hehe..

miss nona

fadhilah - bola daun tu beli kt romantika.hee mari mari mendiy!

sya- heee nnti kite lihat ek.

farahfatihah

sama2 kita menghitung hari jom!!!

ElyaElmo

er try cari kat Jalan tar..kat sana banyk kedai2 pakistan jual karpet...mebi leh dapat kat sana

miss nona

baik elya!nnti try cr

mi$$ Wh@teveR

Same la kite. Sume benda kemain nk wt sndiri. Last2 dah kna sound ngn mama. Xyah nk gatal wat sndiri, masing2 bz. G tmpah n beli je. Haha. Doa2 majlis saye nnt bjln lncar. Actly, saye nye mjlis pn wt double gak. Dgn adik leleki. Dia tiba2 jmpa jodoh. Tema hari sanding pon sama ngn miss nona. Saye pakai kuning. Adik pakai pink blacan

Post a Comment